/ 13º

Recital del MoraBanc Andorra per acomiadar-se d’una temporada de bojos (105-71)

El MoraBanc Andorra s’ha quedat fora dels play-off de la Ll

El MoraBanc Andorra s’ha quedat fora dels play-off de la Lliga Endesa malgrat tancar el curs 20/21 sumant la dissetena victòria derrotant l’Acunsa Guipúscoa (105-71). Una victòria què, això sí, no ha anat acompanya d’altres resultats que els tricolor necessitaven per optar a la vuitena plaça. Sergi Garcia MVP amb 10 punts, 8 rebots, 6 assistències, 22 valoració. David Jelinek màxim anotador amb 22 punts i un 6/8 en triples.

Malgrat els confinaments, lesions, moltes de gravetat com és el cas de Moussa Diagne, Haukur Palsson o Tyson Pérez, i una temporada sense l'alè de l'afició a excepció de l’última jornada, el MoraBanc Andorra, amb un gran tram final de la fase regular amb cinc victòries de sis possibles, arribaria a l’última jornada amb opcions de play-off malgrat no dependre d’ell mateix després de perdre dijous a Badalona. És per això què els tricolor necessitaven una carambola de resultats que finalment no s’ha produït. Calia una victòria andorrana acompanyada d’una derrota de l’Unicaja contra el Madrid i de l’Herbalife Gran Canària a la pista del Betis. Finalment, el conjunt canari s’ha tornat a creuar en el camí dels tricolor. Els deixaria fora dels quarts de final de l’Eurocup pel bàsquet average particular, i ara els deixa fora dels play-off de la Lliga Endesa per una victòria.

Contra l’Acunsa Guipúscoa, equip ja descendit, el MoraBanc Andorra començaria pagant el seu desencert (6-13) i poc control del rebot però un temps mort ajudaria a despertar el conjunt tricolor què, a cop de triple, amb un destacat David Jelinek (2/2) i Clevin Hannah (2/3), agafaria les regnes del marcador (14-13). Això sí, l’encert del conjunt basc també des del tir exterior deixaria un empat a 19 al final del primer quart. Els andorrans, de menys a més, posarien una marxa més a l’inici del segon quart amb un David Jelinek deslligat amb un 4/4 en triples. L’aportació del jugador txec, ben acompanyat per Hannah, Colom o Parakhouski permetria al MoraBanc agafar una renda d’onze punts (43-32) després d’un 24-13 de parcial. Al descans, 47-38.

Però en la segona meitat els tricolor sortirien decidits a trencar el partit. Sense donar cap opció a l’Acunsa Guipúscoa, carregats d’energia ajudats per la seva afició, els jugadors d’Ibon Navarro posarien la directa. Amb un encert espectacular en el triple (18/32 en el partit), controlant el rebot, jugant a plaer, i durant molts minuts ocupant plaça de play-off afavorits per les derrotes momentànies tant d’Unicaja com d’Herbalife Gran Canària, els tricolor afrontarien l’últim quart amb la victòria més què encarrilada (77-50). Amb tot decidit a la Bombonera (105-71), el futur i les opcions de play-off del MoraBanc passarien per Màlaga i Sevilla. L’Unicaja acabaria perdent contra el Madrid però l’Herbalife, patint, acabaria reaccionant i sumant una victòria que apartaria el MoraBanc de la lluita pel títol de lliga i fa que els tricolor acabin el curs 20/21 en una novena posició que els obra les portes d’Europa. Una merescuda recompensa a l'esforç i l’entrega de l'equip i el millor regal possible per a una afició que ha esperat i desesperat per tornar a veure als seus en directe 14 mesos després.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra