MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

La regulació dels controls de dopatge, a debat al Consell General a partir de dimecres

www.andorradifusio.ad

El dopatge és un dels temes que ha comportat més debat a l'hora de tractar la llei de l'esport. Aquest dimecres començaran a votar-se les esmenes, i tot apunta que la proposta de Liberals d'una llei qualificada vinculada al dopatge no tirarà endavant.

La defensa dels drets i garanties dels esportistes és un dels arguments que Liberals esgrimeix per defensar la creació d'un text especific. Tot i això, des de DA consideren que la tasca de l'agència Antidopatge ja és suficient per regular els aspectes vinculats i tot fa preveure que no hi haurà cap llei qualificada. "És cert que hi ha alguna esmena que pretèn que es faci una llei qualificada única per a aquest tema. Nosaltres tenim l'agència andorrana antidopatge que és la que ens ha de guiar i indicar amb l'agència internacional cap a on anar", insisteix el conseller Justo Ruiz.

Liberals ja va exposar les diferències mitjançant la presentació d'esmenes. "L'agència està fent molt bona feina", assegura el conseller Ferran Costa, però "això no treu que aquells drets fonamentals que es veuen afectats per les lleis antidopatge, com és el cas, i que estan regulats a la nostra Constitució, per canviar-los cal una llei qualificada", afegeix.

Els representants polítics confien que la llei de l'esport pugui aprovar-se abans de tancar l'any i aquest dimecres iniciaran el procés de votació i discussió d'esmenes.

Informa: Joel Romero
Imatges: Vicente Bellot / Arxiu

35.173.234.169