MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Sant Julià planteja un espai de tecnificació a la Rabassa arran dels èxits de l'esquí de fons nacional

www.andorradifusio.ad

Els èxits dels especialistes andorrans en esquí de fons han portat el comú de Sant Julià a plantejar la creació d'un espai de tecnificació a la cota més alta del camp de neu de la Rabassa. De moment és un projecte que segons el comú ha tingut una bona rebuda per part de la Federació d'Esquí i que podria costar entre 1 i 3 milions d'euros.

El comú de Sant Julià ha explicat els detalls del projecte a la Federació d'Esquí i a Ski Andorra i aviat ho farà amb el Govern. Assegura que la proposta ha estat ben acollida. Entre altres objectius, es millorarien els traçats i augmentarien el nombre de canons de neu. Tot amb l'objectiu de crear un entorn adequat d'entrenament per als especialistes en esquí de fons, veient els bons resultats que aconsegueixen darrerament.

Les converses per tirar-ho endavant ja es van iniciar fa un any. "L'Irineu ens va donar una mica de sorpresa i vam començar a reflexionar que ens podia tocar qualsevol dia i després, corrent corrent...", explica el cònsol major de Sant Julià, Josep Vila, tot reconeixent que "la situació financera de Camprabassa és la que és i la del comú de Sant Julià, és la que és".

El projecte també preveuria la construcció d'espais per completar la preparació física i tècnica. "Un centre de preparació sona a inversions molt grans i potser aquí no hi arribarem, però sí a uns espais tancats, coberts, per poder millorar als seus exercicis físics a 2.000 metres", matisa Vila.

Vila quantifica la inversió necessària per tirar endavant el projecte entre 1 i 3 milions d'euros, que en qualsevol cas escapa de les possibilitats econòmiques actuals del comú laredià. Per això, caldria analitzar com se subvencionaria.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada