/ 13º

La segona part condemna el MoraBanc Andorra a Saragossa (99-89)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest dimecres una nova derrota (12-17), quarta consecutiva, a la pista del Casademont Saragossa. Els d’Ibon Navarro, malgrat dominar clarament la primera meitat (48-58), no podrien mantenir el ritme físic i d’anotació en la segona (51-31). Jeremy Senglin, el millor dels tricolor amb 18 punts i un 20 de valoració.

Tres dies després de la derrota a casa contra el Barça, el MoraBanc Andorra afrontava aquest dimecres el partit corresponent a la 34a jornada de la Lliga Endesa a la pista del Casademont Saragossa. Es tracta del primer dels vuit partits que li queden al MoraBanc abans de posar punt final a la temporada regular. Una recta final especialment complicada amb vuit partits a disputar en tan sols 19 dies començant pel jugat aquest dimecres a Saragossa.

Controlant el partit amb un ritme endiablat, movent la pilota amb criteri i amb un encert difícil de veure, el MoraBanc Andorra, pràcticament sempre per davant en el marcador, tancaria el primer quart amb un espectacular 25 a 29. Els atacs s’imposarien a les defenses. El segon quart començaria amb una reacció local i un 10-5 de sortida que deixaria el Casademont Saragossa per davant en el marcador (35-34) però els tricolor tornarien a enfocar el punt de mira com demostra el 8/15 en triples i el 14/18 en tirs de dos de la primera meitat. Amb una aportació ofensiva absolutament repartida, a destacar els 13 punts de Senglin, els d’Ibon Navarro arribarien al descans amb un sorprenent 48-58, la màxima diferència en tot el partit.

Però la segona meitat no tindria res a veure. De fet, el passi pels vestidors frenaria en sec la dinàmica tricolor. El MoraBanc, imprecís, perdent pilotes en primera línia davant d’un Casademont Saragossa molt més intens, veuria com el conjunt de Luis Casimiro (suma quatre victòries consecutives) aniria retallant diferències fins al punt de tancar el tercer quart per davant en el marcador després d'un 28-14 de parcial. En el global, però, el MoraBanc afrontaria l’últim quart amb totes les opcions de victòria (76-72) encara què la tendència del partit seria favorable al conjunt aragonès. De fet, Casademont Saragossa seguiria castigant ofensivament a un MoraBanc Andorra què, malgrat intentar-ho, es quedaria sense benzina i sense encert per explotar les seves opcions de victòria. A destacar el debut de Fausto Ruesga i el retorn de Tyson Pérez. 99-89 al final del primer dels vuit partits que li esperen al MoraBanc en tan sols 19 dies.

El MoraBanc Andorra tornarà a escena aquest proper dissabte a la pista del Monbus Obradoiro (18h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.