/ 18º

La selecció de bàsquet lluitarà contra Malta pel segon lloc a l'Europeu dels petits països

La selecció de bàsquet lluitarà aquest dissabte contra Malta per la segona posició de l'Europeu de petits països. El combinat de David Eudal té garantit el bronze després de guanyar aquest dijous a Gibraltar per un clar 91 a 74.

Segona victòria de la selecció a Irlanda que li garanteix la tercera posició. Després de la derrota inicial contra els amfitrions, Andorra s'ha recuperat amb les victòries amb San Marino i Gibraltar i s'ha guanyat aspirar a la segona plaça en el partit de dissabte contra Malta.

El 91 a 74 contra els gibraltarenys és un resultat més voluminós del que s'ha vist al parquet, però els jugadors de David Eudal han signat un gran darrer quart (parcial de 33 a 15) que ha servit per guanyar sense patiment final. Andorra ha sortit millor i ha dominat el primer quart i bona part del segon.

Una reacció de Gibraltar l'ha portat a capgirar el marcador i arribar al descans amb un avantatge mínim, 58 a 59. En el tercer quart s'ha mantingut la igualtat i no ha estat fins al darrer que Andorra s'ha disparat gràcies a l'encert en els triples i la bona defensa. Guille Colom, amb 27 punts i 8 rebots, ha estat el millor andorrà.

També han destacat Sergi Serrato, amb 16 punts, i Aaron Guzmán, amb 15 punts i 12 rebots. El seleccionador, David Eudal, s'ha mostrat satisfet del treball realitzat fins ara. Assegura que "les expectatives estan complertes" i que l'equip està fent "un molt bon torneig". "Després de perdre el primer partit contra Irlanda, un rival molt dur i molt físic, ens hem refet amb dues victòries molt importants i desenvolupant un bon bàsquet. Estem molt contents amb la feina feta fins ara".

Malta, que no ha perdut cap dels dos partits que ha jugat, és la gran favorita, amb Irlanda, per guanyar l'Europeu. Aquest dissabte la selecció mirarà de sumar la tercera victòria i optar a la segona posició, que restarà pendent del darrer partit del torneig entre Irlanda i Malta.

Informa: Sergi Cano