/ 15º

No és una victòria qualsevol (86-84)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la segona vict&ograv

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la segona victòria de la temporada a la Lliga Endesa (2/1) després de convertir-se en el primer equip capaç de derrotar el tot poderós Barça de Mirotic (86-84). Partit molt complert del conjunt tricolor amb una defensa excelsa i un control absolut del rebot (35 a 26). Malgrat les 20 pilotes perdudes i arribant a guanyar de deu punts (73-63) a set minuts per al final, l’equip del Principat ha vist com el Barça desaprofitava el triple de la victòria en mans de Malcolm Delaney. Moussa Diagne MVP del partit amb 19 punts, 7 rebots, 23 de valoració.

El 6 d’octubre del 2019 és una data que els aficionats del MoraBanc Andorra no oblidaran mai. Malgrat el pas del temps, els 4.414 espectadors que aquest diumenge han fet tremolar els fonaments de la Bombonera, més tots els que han seguit el partit en directe per Ràdio Nacional, podran dir que, a la seva manera, van ser partícips d’un partit històric.

Això és el que ha aconseguit el MoraBanc Andorra en aquesta tercera jornada de la Lliga Endesa després de convertir-se en el primer conjunt capaç de derrotar en lliga el súper Barça dels Mirotic, Delaney, Brandon Davies, Abrines i companyia. I això que l’equip de Pesic arribava a Andorra més que avisat després del 69-71 en pretemporada o el 93-92 en la final de la Lliga Catalana.

Bona sortida del MoraBanc Andorra malgrat el 0-5 d’inici del Barça amb cinc punts consecutius de Brandon Davies (14 punts) que no presagiava res bo però ràpidament els locals s’han posat mans a la feina i des de la defensa, amb segones ajudes constants, amb un gran Moussa Diagne més que motivat davant dels seus ex i amb una aportació ofensiva molt repartida, els d’Ibon Navarro han arribat a tenir una màxima de 8 punts després d’un 15-2 de parcial (15-7 en el global).

Sense Brandon Davies a pista després de veure dues faltes personals, les rotacions de Pesic han fet reaccionar els culers. Delaney (14 punts), acompanyat per Mirotic (17 punts), han tornat a posar els blaugrana per davant en el marcador després d’un 0-11 de parcial (15-18) per a un ajustat 20-21 al final dels primers deu minuts. Malgrat l’1/7 en triples, bon primer quart pel MoraBanc Andorra forçant 9 pèrdues al conjunt català. 23 en tot el partit.

Un Barça que en el segon quart semblava que es començava a entonar agafant una màxima diferència de sis punts (25-31) però el MoraBanc Andorra no ha defallit i ha estat capaç de refer-se sempre des de la solidaritat defensiva i amb els punts de Moussa Diagné, Walker, Bandja Sy, Jelinek o Senglin. L’equip de Pesic seguiria dominant el marcador malgrat les 17 pilotes perdudes gràcies, en gran part, als seu encert des del triple (6/12) però una reacció final dels tricolor propiciava que el MoraBanc marxés al descans per davant en el marcador (44-40).

En la segona meitat el MoraBanc no s’ha arronsat en cap moment i mossegant a la pista ha seguit ampliant les diferències arribant a tenir una renda de nou punts (59-50) amb una actuació molt coral. 62-56 al final del tercer quart. Però els últims deu minuts s’han fet molt llargs. Els d’Ibon Navarro, malgrat arribar a tenir una diferència de deu punts (73-63) a set minuts per al final amb uns inspirats Dejan Todorovic (17 punts) i David Jelinek (17 punts), no han pogut deixar de treballar en defensa i de produir en atac per emportar-se una victòria històric. De fet, Malcolm Delaney ha fallat el triple final (86-84).

El MoraBanc Andorra tornarà a trepitjar la Bombonera aquest dimecres (20:15h) en el partit corresponent a la segona jornada de l’Eurocup davant el Ratiopharm ULM alemany en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad

Informa: Oscar Merino
Imatge: MoraBanc Andorra