/ 16º

Victòria del VPC femení contra l'INEF Lleida (43-14)

Triomf clar i transcendental del VPC femení per segellar la permanència i passar a tenir opcions de jugar el play off d'ascens. Les noies de Dani Raya han sumat cinc punts després de derrotar l'INEF Lleida per 43 a 14.

Una vegada més el VPC s'ha hagut de veure les cares contra un equip superior físicament. Les tricolors han pogut compensar aquest desavantatge amb velocitat i més habilitat amb l'oval a les mans.

El VPC ha obert escletxa abans del descans amb tres assajos de Xènia Torres, Nàdia Olm i Erika Maldonado. L'INEF Lleida no ha llançat la tovallola a les acaballes del descans, i a l'inici de la segona meitat les catalanes han merescut anotar. Quan més sotmeses estaven les andorranes ha arribat l'assaig de Miren Barciela. Ha estat un moment clau. A partir d'aquí s'ha capgirat la dinàmica, el Lleida s'ha enfonsat i el VPC ha revifat. Les locals han tancat el partit amb tres assajos més. Olm i Barciela han fet doblet i Francesca Guasch també ha anotat una marca, 7 assajos en total per aconseguir el bonus ofensiu.

El partit ha acabat amb un emotiu homenatge a Silvia Lorenzo, que amb 57 anys ha jugat el darrer partit.

Amb aquest triomf, el VPC passa de la penúltima a la quarta plaça en posicions de play off d'ascens. Les tricolors hauran de defensar aquesta posició privilegiada en la darrera jornada al camp de l'Ingennus Saragossa.

Informació: Cesc Sanjuan
Imatges: Eric Escabias