MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 18º

El Temps Darrera previsió

15.000 residents catalans podran votar

www.andorradifusio.ad

Uns 15.000 residents catalans tenen dret a votar en les eleccions del pròxim 12 de maig. Des del consolat aplicaran novetats per agilitar la participació i disposaran de dos col·legis electorals, un per a la província de Barcelona i l'altre per a la resta del territori. En tot cas, no s'espera que la participació superi el 20%.

El consolat vol evitar imatges com les dels darrers comicis, amb llargues cues de residents per votar. Per això s'han previst canvis que haurien de servir per agilitar la participació.

"Hi haurà dues urnes", avança el cònsol general d'Espanya Jorge de Crueta "una per Barcelona i una altra per la resta de províncies catalanes". 

El cens electoral gairebé arriba a 15.000 electors, tot i que des del consolat no esperen superar les xifres d'altres comicis. Es calcula que la participació se situarà "entre el 10 i el 20% dels catalans inscrits al consolat, gairebé 15.000. L'última vegada van votar més de mil, però esperem que aquest cop hi hagi alguns més".

Per facilitar la participació, el cap de setmana anterior a les eleccions, dies 4 i 5 de maig, es podrà votar entre les 10 del matí i les sis de la tarda. El 6, 7, 8 i 9 de maig es podrà fer de les 9 a les sis.

Informa: Redacció

Informació relacionada