MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Un 20% dels esquiadors de Grandvalira venen del nord i el centre d'Europa

www.andorradifusio.ad

La temporada d'esquí ha començat amb moltes incògnites, des de la continuïtat de la marca Grandvalira a la neu, que s'ha fet esperar. Amb tot, el director general de Grandvalira-Nevasa, Alfonso Torreño, ha dit a l'Ara i Aquí que l'acollida de les finals de la Copa del Món d'esquí i que la temporada sigui més llarga ha d'ajudar a assolir les xifres de l'any passat.

"La sensació que tenim és que el ritme és una mica millor",ha manifestat.

Espanyols, francesos i anglesos són els principals turistes. I amb la publicitat que els ha donat l'acollida de la Copa del Món s'ha arribat a un públic creixent i que es vol treballar pel futur. Torreño ha explicat que, al marge dels mercats històrics, "ara mateix el 20% vénen del nord i el centre d'Europa". El turisme provinent de Bèlgica, Holanda i Polònia "està creixent a un ritme molt important. Les darreres dues setmanes hi ha hagut 6.000 esquiadors belgues", ha afegit.

Pel que fa al personal, ha dit que enguany se'ls ha ajudat en la reubicació en pisos i en la recollida amb transport a l'estació. Insisteix en la importància de mantenir el personal per oferir un bon servei. "Tant en restauració. com en els remuntadors i per als monitors, hi ha una formació darrere. Si cada any hem de canviar el personal, mantenir els estàndards de qualitat és molt complicat".

Amb la temporada ja encaminada ara es treballa en l'encaix amb Ordino-Arcalís i amb marques molt fortes que s'afegiran a la Copa del Món, com és el Freeride World Tour, a principi de març, una unió que segons Torreño els col·loca en el top-10 en oferta de les estacions d'esquí a nivell mundial.

Entrevista completa al director de Grandvalira-Nevasa Alfonso Torreño a l'Ara i Aquí:Informa: Rosa Alberch
Imatges: Marta Paixà
Locució: Yasmina Canedo

3.226.122.74