MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Es detecten més casos d'adolescents en situació de risc, però menys d'infants

www.andorradifusio.ad

Les negligències en la cura i l'atenció dels menors ha estat la causa principal d'intervenció del departament d'Infància l'últim any. Destaquen, per la gravetat, sis expedients per abusos sexuals.

Durant el 2020 el departament d'Infància, Adolescència i Joventut ha tramitat 6 expedients per sospita d'abusos sexuals entre menors i per un episodi de maltractament físic, una xifra que ha crescut respecte dels 4 expedients del 2019. Per atendre les víctimes, ressalta el servei del psicòleg forense.

Al llarg de l'any s'ha intervingut en 263 infants i adolescents en situació de risc greu i desemparament, 48 de nous, i 186 famílies. Destaca la davallada de casos fins a 10 anys, mentre que de 16 a 18 el total ha augmentat un 110%. Segons el director del departament, Jordi Olivé, "la impossibilitat d'intervenir presencialment" els casos d'infants per la pandèmia pot ser un dels motius.

Despunta la negligència en la cura i atenció dels menors, amb un total de 112 casos, seguida dels 41 que s'han registrat en relació a adolescents amb conductes de risc. Olivé afirma que el confinament no ha disparat el volum de deteccions però si s'han observat quadres més greus en els joves.

El departament aposta fort pel servei d'Atenció als Adolescents en Risc, que té una capacitat màxima de 19 places, totes cobertes des del 2018. La prevenció és clau i per això recorden que el telèfon 175 roman actiu les 24 hores del dia.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Ricard Tenza- Arxiu RTVA