MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 21º

El Temps Darrera previsió

2024 s'estrena amb la pujada del salari mínim

www.andorradifusio.ad

Amb l'arribada de l'any nou el salari mínim s'incrementa fins als 1.376 euros mensuals, amb una pujada del 7%. També augmenten un 4,2% les tarifes de FEDA.

El 2024 suposarà un augment dels ingressos dels que perceben el salari mínim interprofessional. Queda en 1.376 euros mensuals, uns 90 euros més que l'any passat. A més, l'executiu ha decretat que s'apugi l'IPC dels que perceben entre el salari mínim i el mitjà, al voltant de 2.380 euros.

D'altra banda, hi haurà una pujada del 4,2% de les tarifes de FEDA. On també s'inclouen les dels carregadors de vehicles elèctrics a la via pública. Així ho han decidit els operadors incloent-hi la societat pública. En aquest cas desapareix la primera mitja hora gratuïta que oferien algunes empreses. L'augment és més suau que el del 2023, on hi va haver pujades del 8% per a les cases i un 17% per a les empreses.

La major part dels lloguers es mantenen gràcies a l'aplicació de la llei de mesures d'estímul del mercat d'habitatge. Això sí, els arrendaments que estiguin per sota dels 8 euros el metre quadrat aniran a l'alça. Els contractes que paguen rendes entre 7 i 8 euros el metre quadrat tindrien una pujada del 4%. Els que van de la franja de 6 a 7 euros només se'ls repercutiria l'IPC i els inferiors a aquestes xifres, la inflació més el 4%.

Alguns comuns com el d'Andorra la Vella i Escaldes-Engordany han acordat que seran els nous cònsols i consellers els que decidiran com queden els preus públics. L'excepció és Encamp, on la majoria dels serveis costarà un 5,5% més. Exceptuant els que es consideren necessaris per disminuir les tensions de les economies familiars, com escoles bressol i serveis d'infància, on es mantenen els imports de l'any passat.

Informa: Redacció