MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 11º

El Temps Darrera previsió

2025, l'any per al cinema

www.andorradifusio.ad

Andorra Business continua estudiant la viabilitat de l'audiovisual per fer-ne un sector estratègic. Segons la ministra Bonell, s'ha d'acabar de valorar quina és l'oferta del país per a fer-lo atractiu i pensar amb l'obertura a Europa. S'espera que tot plegat ajudi a redissenyar les ajudes a un sector que enguany creixen. 

La ministra de Cultura espera que el ministeri d'Economia i Andorra Business elaborin un informe sobre el potencial audiovisual del país per fer-ne un atractiu econòmic i atreure empreses del sector. De fet Bonell ha constatat: "que s'està valorant si és possible i si serà atractiu oferir-lo als productors."

Dimecres es va anunciar l'increment de l'ajuda a la cinematografia de 100.000 a 125.000 per un únic projecte en concepte de col·laboració en la producció d’un llargmetratge de ficció, documental o d’animació. Hi ha temps fins al 3 de maig per consultar les bases i participar en la convocatòria. Una ajuda que podria canviar de cara l'any vinent. 

"Quan tinguem l'estudi treballat cap al 2025 anirem incrementant o redireccionant les ajudes."
Mònica Bonell, ministra de Cultura

Una altra línia d'ajudes és Europa. Com a part del Consell d'Europa es podria accedir a programes com Euroimages que donen ajudes a coproduccions. En aquesta línia, la ministra conclou que l'acord d'associació obrirà portes a noves oportunitats de finançament i ajudes. 

Informa: Rosa Alberch