MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Un 3% dels alumnes ha donat positiu per la Covid-19 des de la tornada a l'escola després de Nadal

www.andorradifusio.ad

141 alumnes han donat positiu per la Covid-19 en el retorn a l'escola després de Nadal. Uns cribratges necessaris per tallar les cadenes de contagi ràpid i garantir la presencialitat, segons ha defensat la ministra d'Educació a "La Rèplica". 

Dels 4.500 estudiants que han passat tests de la Covid-19 des de dilluns, un 3% ha donat positiu i les aules en vigilància activa pugen a 76. Tot i això, la ministra d'Educació no preveu que els contagis augmentin massa en els propers dies, destacant el paper clau que fan els cribratges per controlar-ho.

Des del Sindicat d'Ensenyament Públic troben un xic excessiu tancar les aules de maternal per un positiu. També demanen més personal sanitari que faci les rondes de proves i que aquestes es concentrin en dos dies, dilluns i divendres.

L'esquí escolar arrencarà la setmana vinent seguint els mateixos protocols que l'any passat i, de moment, no s'ha previst fer que la mascareta FFP2 sigui obligatòria a les escoles.

Altres objectius importants del ministeri són, reduir el percentatge d'interins en algunes especialitats i consolidar places, després d'aconseguir-ne un centenar en els darrers anys.

Properament en sortiran 16 de noves per a col·laboradors educatius i dues més per a tècnics de l'àrea d'Ordenament Curricular. 

Entrevista completa a la ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, al programa La Rèplica: 

Informa: Laura Cugat 
Imatges: Arxiu RTVA