MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

30.000 usuaris més d'autobús entre setembre i novembre amb el nou servei

www.andorradifusio.ad

El servei de transport públic ha tingut uns 30.000 usuaris més que fa un any en els tres primers mesos de funcionament, de setembre a novembre. El ministre Jordi Gallardo s'ha mostrat satisfet per aquest augment, però ha reconegut que caldrà fer ajustos, especialment el cap de setmana, on l'ús disminueix notablement en algunes línies.

Jordi Gallardo ha fet una valoració positiva de la primera reunió de la comissió de seguiment de les línies de transport nacional amb tots els membres. Especialment de l'ampliació de freqüències i dels canvis en algunes línies, com la L3 que es va convertir en circular, i que es van implantar al setembre. Diu que les queixes són ja residuals. El ministre d'Economia i Empresa, Jordi Gallardo, també ha assenyalat que el nombre d'usuaris ha augmentat respecte fa un any.

Els usuaris del bus exprés han crescut al voltant de 5.000 respecte el mateix període del 2018. La taula també ha arribat a la conclusió que amb l'oferta que hi ha no s'està arribant a la ràtio que s'havien marcat. Per això el ministre ha dit que caldrà fer alguns ajustos, com per exemple el cap de setmana, on l'ús de la L1 i el bus exprés baixa considerablement. "Reforçar aquelles puntes que hi ha molta demanda: primera hora del matí, última hora del vespre i al migdia, que és de les més utilitzades. En canvi la resta d'hores del dia i el cap de setmana la utilització baixa. Tampoc no es tracta de tenir passejant autobusos amb pocs usuaris perquè no compliríem els objectius de pacificació i sostenibilitat", insisteix.

El ministre ha assenyalat la voluntat de revisar els preus el 2020, especialment d'alguns abonaments, com el del Pas de la Casa. Les pantalles a les parades de bus i l'aplicació mòbil podrien ser realitat el primer trimestre de l'any vinent i també s'està estudiant alguna acció que fomenti el transport públic entre els joves.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Pere Besolí