MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

600.000 euros per a les finals de la Copa d'Europa d'esquí alpí

www.andorradifusio.ad

El Comitè d'Honor de les finals de la Copa d'Europa del proper mes de març i de les finals de la Copa del Món del 2023 ha quedat constituït. La cita més important dins el campionat continental ha de servir d'aval per aspirar al Campionat del Món d'esquí alpí el 2027. Per aplicar més millores, s'ha decidit invertir 600.000 euros en les finals de la Copa d'Europa. 

Andorra ha agafat aire després de les finals de la Copa del Món del 2019, un parèntesi que ha coincidit amb la pandèmia. Ara es torna a agafar embrancida per les finals de la Copa d'Europa el 2022 i de la Copa del Món el 2023. Paral·lelament el mes de maig es decidirà a Portugal si Andorra acull el Campionat del Món d'esquí alpí del 2027. La cita del proper mes de març és el darrer aparador abans de la decisió definitiva.

Segons Xavier Espot, que és el president d'Honor de les Finals 2022/2023, "ho fem molt bé, però cada cop ho perfeccionem" i, fent referència a l'esdeveniment més immediat que s'ha de celebrar el mes de març del 2022, creu que encara es farà un pas més endavant. 

Per la seva banda, Francesc Camp, que rep el càrrec de president de les Finals 2022/2023, ha destacat que "se'ns ha de conèixer pel fet que cada vegada hi hagi esquiadors d'arreu del món que ens tinguin al seu radar per venir a Andorra a esquiar". 

S'ha de seguir millorant en aquest sentit i, per això, s'invertiran 600.000 euros en les finals de la Copa d'Europa amb dues novetats importants, com ara la retransmissió en "streaming" de les proves tècniques que tindran lloc a la pista Avet. 

El director general de les Finals 2022/2023, David Hidalgo, ha afirmat que l'objectiu "és poder arribar als mercats internacionals d'una manera relativament econòmica", afegint que "les noves generacions utilitzen unes altres maneres de consumir els continguts audiovisuals i, per tant, creiem que "l'streaming" ens donarà molta força per arribar a aquests canals i a nous espectadors".

També s'ha millorat l'espai de treball per als skimans, un aspecte molt valorat pels equips i els membres de la Federació Internacional d'Esquí (FIS). 

Hidalgo ha ressaltat que "són gent que estan treballant quan ningú està treballant i ho fan durant tota la nit perquè tot estigui en les millors condicions", afegint que, per això, "es mereixen un espai de treball còmode, digne, accessible i sobretot igualitari". 

A banda, també hi haurà millores per tenir uns esdeveniments més sostenibles. Les finals de la Copa d'Europa es disputaran entre el 14 i el 20 de març a les pistes Avet i Àliga de Grandvalira-ENSISA.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Arnau Gaya