MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 18º

El Temps Darrera previsió

9.000 metres quadrats i millors comunicacions a la nova seu del COEX

www.andorradifusio.ad

S'han inaugurat les noves intal·lacions del COEX, 9.000 metres quadrats que acullen diversos serveis del departament de Conservació i Explotació de Carreteres i  on properament s'inaugurarà la nova caserna de Banders.

Aquest dimarts s’ha inaugurat la nova central del COEX ubicada a la part encampadana del túnel de les Dos Valires. Són 9.000 metres quadrats titularitat del Govern, a diferència que l'antiga ubicació a la plaça de Braus que era de lloguer. L'espai ha costat 5,6 milions d'euros.

Es guanyen 3.000 metres quadrats. Les instal·lacions acullen tots els serveis del COEX, 180 vehicles, hi ha un taller mecànic i es dona cobertura a una flota de mig miler de vehicles del Govern. El ministre d'Ordenament Territorial ha destacat la centralitat de la nova seu. "Estem al punt equidistant de totes les parròquies i de les dos valls. Tenim unes instal·lacions de primer nivell i podem oferir des d'aquí un servei molt bo. Recordem que Conservació i Explotació de carreteres també actua en casos d'emergència, quan hi ha esllavissades i a l'hivern amb els dispositius de nevades", explicava Jordi Torres.

De la seva part el cap de Govern ha dit que aquest és el model d'obra pública que busca l'executiu. Xavier Espot assegura que es té en compte "no només la funcionalitat, la comoditat, facilitar la vida dels treballadors públics i prestar un millor servei públic sinó també poder estalviar costos".

Després de 24 anys el COEX té un nou centre d’operacions més modern. Ara només falta la inauguració de la caserna de banders que també s'integrarà en aquest espai.

Informa:Rosa Alberch
Imatges: Albert Refart