MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

Andorra estudia l'ús de l'aigua regenerada per a l'agricultura a través d'un programa europeu

Andorra participa al projecte europeu I-ReWater per avaluar

Andorra participa al projecte europeu I-ReWater per avaluar a nivell tècnic la possibilitat d'utilitzar aigua regenerada per als cultius agrícoles. La iniciativa neix ara i busca, entre d'altres, preservar el capital natural i promocionar una gestió sostenible dels recursos hídrics.

El projecte s'impulsa a través d'un consorci multidisciplinari de 16 entitats d'Espanya, França, Portugal i també del Principat, que hi participa com a país col·laborador i observador a través del ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia. Per tant, es podrà beneficiar dels resultats que s'extreguin de la investigació tècnica. El programa europeu té un pressupost de més de 2,2 milions d'euros, finançats en un 75% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Es preveu desenvolupar-lo entre aquest any i el 2026 i contempla l'aplicació pràctica de 15 projectes pilots en diverses localitzacions. Segons algunes estimacions ja realitzades, l'ús d'aigua regenerada de l'agricultura podria implicar un estalvi del 10% dels recursos hídrics dedicats actualment amb aquesta finalitat, segons dades extretes de tot el territori implicat en la investigació.

Informa: Redacció
Imatges: Arxiu RTVA