MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Andorra la Vella acull una nova edició de la Lliga de Videojocs amb el fenomen Fortnite

www.andorradifusio.ad

La sala Àgora d'Andorra la Vella acull una nova edició de la Lliga de Videojocs. Els organitzadors asseguren que han volgut fer una jornada presencial perquè els participants puguin coneixe's millor personalment, entre altres motius.

La nova edició, la tercera, de la Lliga de videojocs, ha començat aquest migdia i ho ha fet de forma presencial. D'aquesta manera poden enfortir els lligams entre ells. La gran majoria dels participants són nens, però també hi ha adults.

Entre els jocs que formen part de la competició hi ha el FIFA 20, Clash Royale i un veritable fenomen mundial com és el Fornite. Alguns dels jugadors més experimentats expliquen les seves virtuts. "Per arribar a ser el millor, per dir-ho d'alguna manera, s'hi ha de jugar bastant i dedicar-li moltes hores. De vegades, jugues més del que al final obtens com a recompensa", reconeix Santiago Blanco. Pere Roca hi coincideix, es necessita "esforç i dedicació, perquè si no jugues molt, el nivell no el pots assolir tan fàcilment". Rubén Jiménez, per la seva banda, en destacava el fet jugar en equip.

Precisament, els organitzadors destaquen que els jocs constitueixen una bona escola per aprendre concentració i, de vegades, treball en equip. I que vells fenòmens en aquest camp, com el buscamines  i els marcianets, encara tenen adeptes. "Els considerem com qualsevol esport, és un esport electrònic que encara que no suposi un esforç físic, té un altre tipus d'esforços, sobretot el mental, s'ha de jugar en equip i (pensar en) estratègies, explica l'organitzador de What you play, Manel Guerrero. La iniciativa està organitzada també pel comú de la capital.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Xabi Moreira

3.227.240.143