MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

13º / 20º

El Temps Darrera previsió

Andorra la Vella aprova millores salarials transitòries en lloc del GADA

www.andorradifusio.ad

El consell de comú d'Andorra la Vella ha aprovat modificar l'ordinació de la Funció Pública a través d'un seguit d'accions per regular la progressió professional dels treballadors de l'administració i consolidar els llocs de feina. Es tracta d'una solució transitòria, per compensar l'aturada del sistema de gestió de l'acompliment, el GADA.

Des que es va suspendre el GADA el 2010, hi ha 114 treballadors del comú d'Andorra la Vella que no han tingut mai opció a un increment salarial. A partir de l'octubre, com a solució transitòria mentre no es despleguin els reglaments de la nova llei de la Funció Pública, s'aplicarà una millora retributiva.

Així, el personal que comença el seu recorregut professional al 80% de la banda salarial del grup que li pertoca passarà al 85%, un cop superat l'any de prova. Un cop sigui indefinit, les revisions s'efectuaran automàticament. Després de 4 anys podrà passar al 90% i quan ja en porti 10 treballant en actiu podrà accedir a la banda salarial del 95%. Això representarà un cost de 207.000 euros anuals

Conxita Marsol s'ha referit a "col·lectius com el de circulació, en què hi ha molts agents que porten 8 anys i estan cobrant molt menys que agents que porten 15 fent pràcticament les mateixes feines. I el mateix entre administratius o personal d'higiene".

Des de les minories socialdemòcrata i liberal veuen bé que la majoria comunal hagi impulsat aquesta modificació provisional i hi han donat suport.

La consellera del PS Lídia Samarra ho veu "molt positiu pels treballadors que des del 2010 no han tingut cap mena de millora salarial ni s'ha valorat la seva experiència professional". Pensa que "encara que sigui transitori calia donar un al·licient al treballador".

El conseller de la minoria liberal, Jordi Minguillón, també ho veu bé però alterta que "hi haurà un moment en què s'haura de fer un nou sistema i esperem que sigui bastant més complert que el que hi havia fins ara".

El consell de comú també ha donat llum verd a revisar l'organigrama general dels llocs de treball de l'administració i actualitzar-lo, així com regular les condicions per aspirar a les places de promoció interna. Afecta una vintena de persones i s'aplicarà tot seguit.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal