MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

A Andorra la Vella la campanya tracta del transport públic, la biodiversitat i el futur de Ciutat de Valls

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella les tres candidatures al final de la primera setmana amb temes molt diversos.


El bus comunal ha centrat l'acte de campanya dels socialdemòcrates. Consideren que l'actual servei no és eficient i que cal revisar-lo en moltes de les seves vessants. La cap de llista Dolors Carmona diu que s'haurien d'ampliar la freqüència de busos i millorar i ampliar les línies. En cas de poder, revisarien l'actual concurs però no descarten rescindir-lo i treure'n un de nou. Aposten a més per potenciar cada vegada més l'ús de vehicles elèctrics també en el transport públic. A més defensen avantatges per als ciutadans d'Andorra la Vella en els aparcaments de la parròquia respecte de la resta de ciutadans. Una manera diu que potenciar la mobilitat i treure vehicles dels carrers.

Els de Terceravia han parlat de biodiversitat i de la necessitat de potenciar els aspectes més naturals de la capital. Per això volen que la parròquia tinguin el màxim d'espai verds. Una potenciació que passaria per una revisió del Pla d'urbanisme per ordenar millor les zones construïbles i fer-ho de manera sostenible, segons el candidat José Carlos Trillo. També aposten per revisar el tipus de construccions que es puguin fer amb materials més sostenibles i la utilització de productes ecològics en jardins i en la vegetació dels espais públics. Volen a més que el solar sigui un referent agrícola.

Ciutat de Valls és una de les zones de la parròquia que En Comú per Andorra la Vella vol continuar potenciant per augmentar la qualitat de vida dels veïns. Proposa construir un aparcament vertical a la zona alta del carrer Mestre Xavier Plana i instal·lar un centre cívic intergeneracional a la plaça del barri, arranjada l’any passat. A més, des de la candidatura es vol negociar amb el Govern per tal d’ubicar-hi un centre de salut al mateix espai. La cap de llista afirma que és una de les iniciatives més demanades pels veïns de la zona. Conxita Marsol ha anunciat que s’ha arribat a un acord amb el propietari de la parcel·la on es vol construir un ascensor que connecti el carrer Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls. Si validen el mandat confien que les obres estiguin enllestides durant l’any que ve.

Informa: Anna Pifarré-Oliver Jaén
Imatge: Albert Refart-Vicente Bellot

18.210.24.208