MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

Àngel Ros respon a les crítiques sobre el seu nomenament "polític"

www.andorradifusio.ad

Àngel Ros, ambaixador d'Espanya, ha respost a la polèmica respecte al seu nomenament "polític" per part de l'Associació de Diplomàtics Espanyols. Diu que el Govern espanyol és el que menys nomenaments polítics, tres, ha fet. També ha assegurat que encara s'ha de provar que dos ex-agregats d'Interior de la legació pressionessin Higini Cierco.

Per al nou representant espanyol, les queixes de l'Associació de Diplomàtics Espanyols respecte al fet que se'l va nomenar sense ser de la carrera són recurrents.

Argumenta que "som tres els ambaixadors que hem estat nomenats fora de la carrera diplomàtica", mentre que "en gairebé tots els governs espanyols anteriors el nombre era més elevat".

També ha refusat les crítiques que diuen que ha deixat l'alcaldia de Lleida per la forta oposició que generava a la ciutat. Assegura que hi havia enquestes que revelaven que podia tornar a guanyar les eleccions, però que considerava que portava massa temps al càrrec. "Més de 15 anys al capdavant d'una ciutat ja és una xifra important i quan el ministre Borrell em va proposar venir d'ambaixador a Andorra, li vaig dir que sí perquè ser diplomàtic era una vella aspiració", explica.

Finalment, ha dit que l'afer dels dos ex-agregats d'Interior de l'ambaixada d'Espanya que van ser acusats d'haver pressionat els Cierco per aconseguir les dades bancàries dels Pujol està judicialitzat i s'ha de provar que ho van fer realment. I ha conclòs que no es tornarà a produir un afer similar.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Jordi Seabra

Informació relacionada

3.235.11.178