MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Arrenca l’administració de la quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19 per als més grans de 85 anys

www.andorradifusio.ad

Arrenca el procés d’administració de la quarta dosi de la vacuna contra la Covid-19 a la població en general, començant amb les persones de més de 85 anys que fa cinc mesos que van rebre el darrer vaccí o que han passat la malaltia.

El que portem de dia s’han vacunat una vintena de persones i la sensació és que de moment el procés no té molta afluència, però els responsables constaten que encara és d’hora per fer valoracions. Tots els vaccins s’administren a l’àrea de vacunació de l’hospital de dia, excepte als residents dels centres sociosanitaris que els reben a les mateixes instal·lacions, un procés que ja va començar aquest dijous. A partir de la setmana vinent s’ha previst obrir el procés pels més grans de 75 anys i així s’anirà fent progressivament fins a arribar, de moment, a la franja de 60.

La coordinadora d'Atenció Primària, Sara Pie, ha explicat que la freqüència de persones ha estat un degoteig. "De la gent que s'ha apuntat, aquest divendres s'ha vacunat a una vintena de persones, és com un degoteig. Ahir sí que vam vacunar a molta població que es troba als centres sociosanitaris. L'afluència que tenim aquests és baixa i les citacions de cara la setmana que ve també, però és molt aviat per valorar-ho perquè tot just vam obrir el procés per fer trucades (per concertar cita) el dimecres. Sí que hem tingut bastant afluència de gent amb immunosupressió i que ve amb recepta mèdica".

Els usuaris que han vingut a rebre aquesta dosi a l'hospital es mostren molt satisfets de poder comptar amb una capa de protecció més tenint en compte que precisament fa uns dies que els casos de covid han anat en augment.

A partir de la setmana vinent s’ha previst obrir el procés pels majors de 75 anys i així s’anirà fent progressivament fins arribar, de moment, a la franja de 60. Recordem que per demanar cita cal trucar al 821955. 

Informa: Laura Cugat
Imatges: Kevin Ribeiro