MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

18º / 35º

El Temps Darrera previsió

L'art urbà de Sao Paulo a la galeria Mamma Maria

www.andorradifusio.ad

De Sao Paulo a Andorra, la galeria Mamma Maria inaugura Rubik's Cube del brasiler Leiga. L'artista que ha intervingut un espai del L'Andart aprofita la seva estada a Andorra per mostrar les dues cares de l'art urbà.

Sao Paulo és un dels bressols de l'art urbà, un museu a l'aire lliure que també entra a les galeries en format de fragments tal com proposa Leiga amb la sèrie Rubik's Cube.

"Aquesta sèrie que faig molt la idea de les textures. Transmet el que podria ser una paret externa. És molt street, molt urbà. Cada tela té la seva vida i alhora format part d'un tot. Això format el cub de Rubik. Ella forma part d'una aquí, que s'ajunta amb un i altra i forma el tot", ha explicat l'artista.

Són els colors i les formes d'una ciutat que viu i vibra. Leiga ve d'un gueto de la ciutat i per això està compromès amb la democratització de l'art tal com ja ha fet a Sao Paulo. 

"El paper de l'art urbà, del grafit és això transmetre art per tothom, popularitzar. El treball que he fet al L'Andartmolt a veure amb el que faig a l'aire lliure, exposat a la pluja, al sol, que patirà amb el temps. Vinc d'un gueto de Sao Paulo. Jo vull que el que no té diners també pugui gaudir-ne. És per això que també faig obres de petit format" ha afegit Leiga.

Mamma Maria i Moanin Gallery col·laboren per portar a Andorra el moviment i l'esperit del carrer vist per Leiga. La mostra es podrà visitar fins a inicis de setembre.

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Jordi Seabra