MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

L'Associació de residents peruans demana més implicació del Govern per evitar situacions d'abús a la construcció

www.andorradifusio.ad

L'Associació de residents peruans reclama més implicació de les autoritats andorranes per evitar situacions d'abús als treballadors de la construcció. L'ambaixada ja ha expressat al Govern la seva preocupació per aquesta qüestió.

En declaracions a l'Obert per vacances d'RNA el president de l'Associació de residents peruans ha reclamat més implicació de les autoritats andorranes per evitar situacions d'abusos. Els treballadors peruans són contractats en origen per una empresa d'aquell país i posteriorment són subcontractats per empreses andorranes de la construcció. Al contracte se supedita a la justícia peruana els possibles conflictes que puguin sorgir. A més, dels 1.300 euros mensuals promesos, se'ls aplica una retenció per l'allotjament i de manutenció, tot i que en el contracte s'especifica que són despeses a càrrec de l'empresa.

"Es tindrien que regular les condicions amb les que venen i amb les que es troben aquí. És cert que Andorra atrau pel treball i ara a l'actualitat també per la construcció, però s'ha de regular perquè no poden haver-hi abusos", ha explicat Lorenzo Castillo, president de l'Associació de residents peruans.

L'associació ha aconseguit l'assessorament d'un advocat, gràcies al suport del raonador del ciutadà. L'ambaixada del Perú s'ha posat en contacte amb les autoritats andorranes per mostrar la seva preocupació per la situació que viuen els sues compatriotes. Castillo ha avançat que aviat tenen previst reunir-se amb el Govern per demanar més implicació i evitar abusos com els del darrer any. Tot i aquesta situació, des de l'associació reconeixen que continuen arribant treballadors d'aquell país atrets per la possibilitat d'un futur millor.

Informa: Joan A. Sarmiento
Locució: Anna Mata