MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 21º

El Temps Darrera previsió

La nova llei de la funció pública augmenta un 3% les graelles salarials i fixa un 15% màxim d'eventuals a l'administració

www.andorradifusio.ad

El de la modificació de la llei de la funció pública és un dels textos que es votaran dijous al Consell General, que tancarà el període de sessions. Inclou millores per als treballadors eventuals i augments en les graelles salarials. També es votaran les reserves d'esmena del grup socialdemòcrata relacionades amb aspectes com el règim interí i la jubilació.

El text final estipula que el personal que faci més de 5 anys que treballa en règim d'interinitat podrà presentar-se a concursos interns per consolidar la plaça. A més, també s'estableix un termini de vuit anys perquè el Govern fixi al 15% el límit de personal eventual. 

La nova llei també inclou una actualització de les graelles salarials del cos general i especial que augmenten un 3%. Tot plegat, a l'espera que el Govern acabi d'analitzar l'estudi que va encarregar a una empresa externa sobre els salaris dels departaments.

Mentre no entri en vigor la reglamentació que ha de desenvolupar el complement de carrera, s'aplicarà a tots els funcionaris el sistema de triennis de la llei del 2000.

El text també estableix que els funcionaris que van consolidar el lloc de treball abans de l'1 de juny del 2015, podran sol·licitar la jubilació voluntària cinc anys abans de l’edat obligatòria, que podria veure's modificada per la reforma de les pensions que es treballa en comissió. Una de les mesures plantejades és apujar-la als 67 anys.

Informa: Oliver Jaén
Imatges: Arxiu RTVA