MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 13º

El Temps Darrera previsió

Augmenta a 218 el nombre de casos actius de Covid-19 i preocupa un possible col·lapse de l'UCI

www.andorradifusio.ad

Puja en una trentena de casos, fins als 224, el nombre de positius per la Covid-19. Es confirma que la tercera defunció registrada aquest dimecres es deu al virus. La principal preocupació de Salut és el col·lapse de l'UCI, ja que el temps d'ús dels ventiladors mecànics és de 28 dies. Per això s'està a la recerca de més ventiladors i no es descarta fabricar-los amb impressores 3D a més de contractar personal especialitzat.

Aquest dijous els contagiats s'eleven a 224, 218 dels quals són actius. S'ha d'afegir una defunció que situa en tres les morts per la Covid-19 després que s'hagin rebut les analítiques. Hi ha 39 pacients hospitalitzats, 8 a l'UCI que es mantenen estables i 179 aïllats a casa.

 

A més s'ha anunciat que a diferència dels darrers dies a partir d'aquest dijous es podran fer uns cent tests al dia. El ministre de Salut, Joan Martínez, ha afegit que entre les opcions també hi ha la d'adquirir el que s'està desenvolupant prop d'Andorra. "Fa exactament tres dies arribavem a 50 tests al dia, aquest dimecres se'n van fer 66 i a partir d'aquest dijous es poden fer un centenar de tests al dia que ja és una quantitat important i que ens ajudarà en el control i en el diagnòstic dels pacients afectats per la malaltia", celebrava.

Martínez ha advertit que la preocupació principal ara al SAAS és la saturació de l'UCI. Recorda que el període d'intubació dels pacients greus és d'una mitjana de 28 dies i això fa que s'hagin de buscar solucions. Ha avançat que es treballa en diferents punts, un és en la impressió en 3D de respiradors, l'altra és adquirir-ne, aspecte complicat avui dia vist la ruptura d'estoc mundial. El ministre ha afegit que aquest instrument necessita de coneixements específics i per això a banda del material també s'està a la recerca de personal. Es busca arreu com ara França, Cuba, Rússia, Israel i altres països. "Tot això no és fàcil i la lluita incansable és de cada dia per aconseguir més suport, però hem de saber que potser ens haurem de valdre amb el que tenim", adverteix Martínez.

El ministre de Salut ha explicat que el tractament amb hidroxicloroquina combinat amb l'azitromicina es podrà començar a aplicar als afectats i als contactes tan bon punt arribin els medicaments, que podria ser aquest dijous mateix. Ha insistit que s'estan fent les PCR de la manera més lògica i sanitària necessària. A més ha dit que aquesta setmana es reincorporen uns seixanta sanitaris fins ara aïllats i la vinent, uns cinquanta.

També s'han confirmat 7 casos positius als bombers i un a la policia. A més entre els dos serveis hi ha gairebé 50 confinats per ser persones de risc o contactes.

Torna a veure la roda de premsa completa del ministre de Salut d'aquest dijous al migdia:

 

Informa: A.Pifarré-S.Mestre

Informació relacionada

3.235.66.217