MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

Autea inicia un servei de suport a les persones amb TEA de manera telemàtica

www.andorradifusio.ad

La situació de confinament pot ser més dura per a unes persones que per d'altres. És el cas de les persones afectades de TEA que han de gestionar una situació que en ocasions els pot superar. Per aquest motiu des d'AUTEA s'ha decidit posar en marxa una xarxa de suport telemàtica.

La presidenta d'AUTEA afirma que l'actual és una situació especialment complicada per a molts infants i famílies. A banda dels serveis que s'han posat en marxa des del SAAS o des del Col·legi de Psicòlegs, l'associació treballarà amb l'ajuda de dues psicopedagogues amb els seus usuaris i famílies. El servei gratuït està obert també a persones amb problemes o trastorns de conducta que encara no estiguin associats, ha explicat la presidenta, Inés Martí.

En la situació de confinament que estant vivint les famílies i els infants i joves afectats certes pautes i conductes poden veure's agreujades i, per tant, és important tenir les eines adequades per poder passar aquest temps de la millor manera possible. Autea considera que és la seva obligació continuar al costat d'aquest col·lectiu que pot estar patint encara més que la resta de la societat el fet de no poder sortir de casa. Probablement els pot descentrar força el fet que algunes de les seves rutines es vegin alterades.

Les persones amb discapacitats que ho requereixin podran sortir al carrer

Aquest divendres el ministre portaveu ha explicat que les persones amb discapacitat que han de seguir recomanacions, com ara sortir al carrer, ho podran continuar fent per portar de la millor manera aquesta situació de confinament. Tot plegat diu mantenint el distanciament de la resta de persones. 

Informa: Sílvia Mestre