MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 27º

El Temps Darrera previsió

Els bancs, els més homologats amb la regulació europea

www.andorradifusio.ad

Els bancs són un dels sectors que més compleixen els requisitis de la Unió Europea. Així ho ha assegurat la directora general d'Andorran Banking. L'entitat treballa amb el Govern per poder afrontar el repte que suposaria l'acord d'associació amb la UE.

El protocol de serveis financers va ser un dels principals esculls per arribar a una entesa entre la UE i Andorra per a un acord d'associació. El conveni preveu un mecanisme de supervisió amb auditories per part de Brussel·les. N'hi hauria una d'inicial i després se'n faria una de monitorització periòdica. El sector bancari assegura estar homologat a la normativa europea.

 "Som el sector més homologat del país. Ja tenim un percentatge molt alt de la regulació bancària transposada i implementada. Aquest acord suposarà acabar d'implementar al 100 % tota la regulació bancària."
Esther Puigcercós, directora general Andorran Banking

Malgrat això, han estat treballant intensament amb l'executiu per ser plenament competitius si es rubrica el conveni. L'acord apunta a una entrada gradual al mercat interior. Andorra disposarà de quinze anys per estar a punt.

Informa: Pere Moliné