MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 24º

El Temps Darrera previsió

Canillo exposa les obres del darrer Art Camp amb un missatge de pau

www.andorradifusio.ad

El cinquè ArtCamp Andorra torna en forma de mostra. Una exposició itinerant que recorrerà totes les parròquies fins arribar a Sant Julià al novembre. En cada mostra hi haurà entre 20 i 30 obres de l'edició del 2016.

'Colors per al planeta', aquesta exposició itinerant de pintures ArtCamp Andorra sorgeix de la cinquena edició de la iniciativa que va tenir lloc al Principat. Un projecte de la UNESCO que busca forjar la cultura del diàleg, el respecte i la convivència arreu.

Els artistes, de diferents països, comparteixen 10 dies farcits de tallers. Des d’Andorra, a més d’oferir-los a artistes consolidats també ho fan a estudiants de belles arts, com per exemple, les autores d’aquestes obres.

"El que volem mitjançant la cultura és trobar vies per la pau per això busquem artistes d'Israel i Palestina, Azerbaidjan i Armènia i ara Ucraïna i Rússia". 

Salomó Benchluch, president de la Comissió Nacional d’Andorra per la UNESCO. 

"S'intenta fomentar valors lligats la pau i també reforçar molt el missatge en un moment especialment complicat amb la guerra d'Ucraïna que mai fem prou per intentar apropar cultures, societats, civilitzacions diferents." 

Francesc Camp, cònsol major de Canillo

El projecte ja ha acollit prop de 200 artistes que han creat més de 600 obres originals. Les del 2016 recorreran totes les parròquies fins al novembre.

Per altra banda, es treballarà en la iniciativa 'Una ruta per la pau'. Un projecte que ha presentat Andorra al consell executiu de la Unesco, que han acceptat una setantena de països.

Informa: Judith Sáez
Imatges: Fernando Montero