MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 23º

El Temps Darrera previsió

Canillo planteja crear una nova avinguda que travessi el poble per facilitar la mobilitat i reforçar la protecció de zones naturals

www.andorradifusio.ad

Amb la revisió pendent del pla d'ordenació i urbanisme de Canillo, el comú preveu construir una nova avinguda que travessi el poble per facilitar la mobilitat, sobretot a l'hivern. A més també planteja augmentar la protecció de zones naturals i culturals i que es potenciï la construcció a punts propers als nuclis urbans. Tots els canvis es van presentar ahir en una reunió de poble i esperen ser aprovats per l'executiu la primavera de l'any vinent.

El pla d'ordenació i urbanisme de Canillo data del 2007 i fa mesos que el comú treballa per actualitzar-lo, tenint en compte que la parròquia ha crescut molt des d'aleshores. Dijous va presentar la seva proposta a través d'una reunió de poble on van assistir unes seixanta persones de forma presencial i unes 50 més en format telemàtic.

Una de les novetats és la construcció d'una avinguda des de la rotonda d'entrada a Canillo en sentit sud fins a la caserna de bombers per aconseguir una mobilitat més fluïda, sobretot per evitar les retencions que es generen en plena temporada d'esquí, i un nou carrer que agiliti l'accés a la zona de les escoles.

Els principals objectius del pla són assolir un creixement urbanístic ordenat, facilitar el desenvolupament dels nuclis urbans adaptant-los a criteris d'eficiència energètica i preservar el patrimoni natural i cultural definint una sèrie de zones protegides.

Amb aquesta àmplia protecció, es redueix l'edificabilitat en un 57%, tot i que el cònsol major, Francesc Camp, ha apuntat que encara hi ha molt de marge per construir. Vol "que la població es concentri en zones més habitades actualment i les zones verges quant a construcció es mantinguin protegides les properes dècades". "Aquest és l'esperit que ha regnat en el treball que hem fet per al nou pla d'urbanisme", ha remarcat el cònsol. Camp defensa que ,"tot i restringir i reduir, queda marge per créixer i es podrà fer de manera més ordenada, que és el que volíem".

En la trobada, alguns dels assistents van formular dubtes sobre si les bordes que es construeixin han de seguir una mateixa estètica, fet que sí que es té present. Durant tres mesos el pla es troba en exposició pública i es preveu que es pugui aprovar la primavera del 2022.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Desirée Sala-Ricard Tenza-Arxiu RTVA

44.192.253.106