MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

16º / 28º

El Temps Darrera previsió

Càritas Andorrana va atendre més de 850 persones l'any passat

www.andorradifusio.ad

Càritas Andorrana ha constatat una lleugera reducció del nombre d'usuaris dels serveis d'ajuda. L'any passat va atendre més de 850 persones, una seixantena menys que el 2017. Aquestes dades es fan públiques el mateix dia que el cap de Govern ha valorat l'informe d'Estadística sobre pobresa.

Càritas Andorrana va atendre l'any passat 854 persones amb necessitats, entre les quals inclou les que es troben en situació de pobresa. Aquesta xifra representa una seixantena de persones menys que el 2017. L'entitat ha constatat que hi ha hagut una lleugera i progressiva reducció de les persones que utilitzen el seus serveis de suport, atès que, entre els anys 2014 i 2016, en plena crisi, s'havia superat el miler d'atencions.

Càritas afirma en un comunicat que sempre hi ha hagut una bossa demogràfica en risc d'exclusió social al país, com va quedar palès en l'estudi sobre la pobresa fet l'any 2010. Sobre les dades presentades la setmana passada per Estadística, que assenyalen que prop d'un 13% de la població està en situació de risc de pobresa i el 4,4% en pateix d'extrema, el cap de Govern ha assenyalat que cal contextualitzar-les i fer-ne una anàlisi prudent, ja que és el primer cop que es fa aquesta enquesta de condicions de vida. "Malgrat que jo crec, n'estic convençut i les dades estadístiques així ho demostraran, que cada cop tendim (més) cap a una disminució dels llindars de pobresa, perquè cada vegada tenim una cobertura social més important i crec que la Llei de serveis socials que es va aprovar el 2014 va suposar un pas endavant molt significatiu, tot i que és veritat que encara queden algunes bosses de pobresa, de persones que tenen dificultat per arribar a finals de mes. La problemàtica de l'habitatge, que ha estat sobrevinguda en els últims anys, no hi ajuda gaire", reconeix el Espot.

El cap de Govern ha recordat que s'han pres mesures per posar-hi solució, com l'increment del salari mínim i les pensions. També ha apuntat que potser caldria fer més pedagogia dels ajuts que la població amb dificultats té a l'abast.

Informa: Sergi Cano/Laura Massegú
Imatges: Anna Ginestà

Informació relacionada

54.236.59.154