MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 22º

El Temps Darrera previsió

El ministre Rossell admet un cert ambient de desconfiança en el món judicial

www.andorradifusio.ad

El ministre de Justícia i Interior reconeix un cert ambient de desconfiança en el món judicial motivat per diferents factors, com el desgast pel cas BPA o pels moviments de càrrecs a les institucions judicials. Ho ha dit després del jurament de renovació de dos batlles, Manel Santolària i Maria Àngels Moreno, qui precisament va demandar el Consell Superior de la Justícia pels concurs de places de magistrat. Aquest dimecres també s'ha demanat més personal.

El president del Consell Superior de la Justícia, Enric Casadevall, ha tret ferro a la situació, mentre que el ministre Josep Maria Rossell creu que hi ha hagut un conjunt de factors, com "la convulsió" que ha significat el cas BPA,  que han influït en l'àmbit judicial i han creat un ambient de desconfiança.  Han assenyalat que les dificultats són temporals i formen part d'un cicle vital. 

Rossell ha avançat que en el pressupost pel 2020 hi ha prevista la contractació d'una dotzena d'efectius en l'àmbit judicial, tot i que la sol·licitud inicial del Consell Superior de la Justícia era d'una trentena. Enric Casadevall remarca que el Govern "és qui ha de prioritzar" i veure "si són més urgents els recursos a la justícia o fer un altre punt rodó". Casadevall ha traslladat a l'executiu les necessitats humanes i tècniques, pensant en l'obertura de la nova seu de la justícia. Concretament, batlles, fiscals, secretaris judicials, oficials i administratius, segons ha indicat Rossell..  

D'altra banda, Casadevall ha informat que la resolució sobre la recusació del fiscal general per al judici de la primera causa de BPA serà ràpida i es farà pública la setmana vinent

Informa: Laura Massegú
Imatge: Vicente Bellot

3.234.250.24