MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

La CEA demana un pacte d'estat per la CASS vàlid pels propers 15 o 20 anys

www.andorradifusio.ad

La CEA aposta per un pacte conjunt de tots els partits que sigui vàlid pels propers 15 o 20 anys per resoldre la qüestió de sostenibilitat de la CASS. Ho ha remarcat el seu president a l'entrevista al programa "Ara i Aquí", de Ràdio Nacional, que juntament amb el no increment de la fiscalitat ho considera clau pel futur del Principat.

Gerard Cadena ha tornat a remarcar els tres aspectes que considera bàsics pel futur del país: la fiscalitat, l'acord d'associació amb la Unió Europea i la CASS.

Sobre aquesta última, el president de la CEA ha insistit en la necessitat d'arribar a un pacte d'estat amb totes les forces polítiques, per garantir la sostenibilitat de les pensions. Vol "un pacte estable per als propers 15 o 20 anys" perquè tothom "ougui saber on es va i quins són els costos".

Cadena ha celebrat la valentia de la Cambra de Comerç per iniciar els estudis per construir un aeroport "de màxims" dins del Principat, és a dir, que permeti captar turistes d'altres continents.

Ha dit que Andorra no pot dependre només de dues carreteres, i que cal estudiar altres iniciatives per treballar en el seu desenclavament. Opina que "ens hem de començar a plantejar la possibilitat d’obrir-nos al món. No podem estar aïllats i dependre només dels accessos que tenim actualment". Afegeix que "si volem canviar l'estructura econòmica, això passa unes vies de comunicació diferents o complementàries".

Una de les fites que s'han marcat des de les patronals és que Andorra canviï el model estàndard de turisme, de manera que el nombre de turistes sigui més alt que el d'excursionistes.

La CEA també afronta, per a l'any vinent, l'organització de la trobada empresarial en el marc de la Cimera Iberoamericana, amb la idea d'incorporar el networking.

Entrevista completa al president de la CEA, Gerard Cadena, a l'Ara i Aquí:

Informa: Laura Massegú
Imatge: Marta Paixà

18.232.51.247