MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

11º / 22º

El Temps Darrera previsió

The Shopping Mile reclama que es pagui l'IGI dels productes amb tax free

www.andorradifusio.ad

S'hauria de trobar la manera de poder recaptar l'IGI dels productes amb tax free provinents d'Espanya. La presidenta de The Shopping Mile, l'entitat que aplega les associacions de comerciants de l'eix central, creu que s'està cometent un greuge amb els consumidors que compren a Andorra i sí estan gravats amb taxes.

Idear un sistema semblant al que tenen a Espanya, el DIVA, per cobrar el 4,5% d'IGI dels productes amb tax free. O, simplement, que els funcionaris de la duana espanyola comuniquessin a Tributs quan algun ciutadà d'Andorra passés la frontera amb productes lliures d'impostos per poder aplicar l'IGI.

És el que proposa la presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra, davant la desaparició per part de les autoritats espanyoles del límit per aplicar el tax free. Una circumstància que, assegura, està perjudicant el comerç andorrà. Argumenta que "en el moment que hi ha una part del consum que es produeix fora d'Andorra i no està taxat, genera un greuge comparatiu amb la gent que sí consumeix a Andorra i que estem taxats des dels zero euros".

Els comerciants de l'eix central també coincideixen que de cap manera es pot prescindir dels espectacles del Cirque du Soleil a l'estiu. Almenys, si no es garanteix una alternativa que aporti el mateix nivell de pernoctacions i consum en ple mes de juliol.

Justament, el pla estratègic de compres que s'està treballant posarà l'èmfasi en esdeveniments com el de la companyia canadenca per atreure clients. I és que l'experiència és ja el que més importa per no perdre atractiu comercial. 

Entrevista completa ala presidenta de The Shopping Mile, Sònia Yebra, a l'Ara i Aquí:

Informa: Jordi Cama

3.235.75.174