MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Els comerciants del tabac creuen que l'increment de la taxa els fa perdre atractiu

www.andorradifusio.ad

L'augment del 6% de les taxes del tabac preocupa els comerciants. Calculen que hauran d'augmentar en 15 cèntims cada paquet. Consideren que cada vegada el mercat és menys competitiu, sobretot amb l'espanyol. 

1 euro més car el cartró de tabac. Després que aquest dimarts s'anunciés l'augment del 6% de les taxes del tabac, aquest és l'encariment que calculen els comerciants. Consideren que cada vegada són menys competitius en relació amb els mercats veïns.

El president de la Unió de Comerciants Andorrans del Tabac, Raul Calvó, esmenta les dificultats amb les quals s'estan trobant. "El mercat espanyol, que és el que té els preus més baixos, fa anys que no toquen els seus impostos aplicats al tabac. És on anem reduint aquest diferencial i on podem tenir una certa repercussió. L'efecte psicològic està allà. Andorra apuja preus, la benzina puja, el tabac també. Al final, Andorra s'està encarint".

Actualment, la diferència amb França és del 65%, mentre que amb Espanya el marge s'estreny fins a un 25%. Creuen que cada vegada hi ha menys atractius perquè el consumidor es desplaci fins al Principat. Encara que les dades aquest estiu han estat bones, creuen que la tendència del sector no és positiva.

Calvó espera que en aquest últim període de l'any puguin acabar "d'arrodonir les xifres de venda, que puguem tancar amb condicions. Estem en un sector de venda on el consum es va reduint, les polítiques sanitàries cada vegada són més contundents'".

Els agradaria que se'ls hagués tingut en compte a l'hora de prendre la decisió; així i tot, ja feia temps que preveien que passaria.

Informa: Roser Puigbò
Imatges: Cristina Fidalgo