MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 34º

El Temps Darrera previsió

El comú d'Andorra la Vella accepta la indemnització de 4,2 milions per reconstruir els Serradells

www.andorradifusio.ad

El comú d'Andorra la Vella ha arribat a un acord amb les seves asseguradores per cobrar els 4,2 milions d'euros destinats a finançar les obres de reconstrucció dels Serradells. A més, manté el dret de poder reclamar els 1,8 milions d'euros corresponents a l'obra que s'estava fent a la façana del centre esportiu en el moment de l'incendi. Des de la minoria han criticat la precipitació amb què s'ha hagut d'aprovar l'acord.

El consell del comú d'Andorra la Vella ha acordat acceptar la indemnització de 4,2 milions d'euros pactada amb les seves companyies d'assegurances per a la reconstrucció dels Serradells. Una xifra que no inclou els 1,8 milions de les obres de reforma de la façana que ja s'havien realitzat en el moment de l'incendi.

De no arribar a un acord amb l'empresa que estava fent aquests treballs, el comú es reserva el dret de poder iniciar un procés administratiu o judicial per resoldre qui ha de fer-se càrrec d'aquests prop de dos milions d'euros. La cònsol creu que s'acabarà cobrant, però el procés es pot allargar un parell d'anys.

La urgència de convocar un consell extraordinari en dissabte ha vingut marcada perquè les asseguradores del comú han de presentar dilluns a primera hora la demanda per reclamar a l'empresa que estava treballant en la reforma de la façana, com a causant de l'incendi, els 4,2 milions d'euros que costa la reconstrucció. Des de la minoria socialdemòcrata no volien votar la proposta d'acord per la precipitació amb què s'ha fet la convocatòria i per la manca de temps per analitzar tot l'informe, que han rebut avui mateix. Finalment han votat en contra. Consideren que la reconstrucció s'hauria pogut gestionar millor.

A mitjans de gener es farà l'obertura de plecs per adjudicar les obres de reconstrucció. La previsió és que els treballs puguin començar al febrer.

Informa: Laura Massegú
Imatge: Txema Galilea

3.226.245.48