MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 19º

El Temps Darrera previsió

El comú de Canillo tanca el 2023 amb un superàvit de 3,5 milions d'euros

www.andorradifusio.ad

El comú de Canillo ha tancat els comptes del 2023 amb un superàvit de 3,5 milions d'euros, per sobre del que es preveia. Durant la sessió de consell de comú s'han aprovat dues adjudicacions per posar en marxa el pont tibetà i el servei d'autobús. 

El tancament dels comptes de Canillo ha estat protagonitzat per una disminució dels ingressos de la construcció respecte del 2022, a més de despeses de personal que s'han apujat a causa de la inflació. D'altra banda, s'ha destacat que ha estat un exercici molt marcat per una forta inversió

"Tot i aquesta gran inversió, tot i l'increment de les despeses de funcionament i tot el decrement d'ingressos respecte al 2022, al final tenim un superàvit pressupostari de 3,5 milions d'euros, que és una xifra molt positiva atenent aquest context de molta inversió, de més funcionament i d'un control d'ingressos menor que l'any passat".

Jordi Alcobé, cònsol major de Canillo.

També el pont tibetà ha suposat una font d'ingressos important, amb un total d'1,5 milions d'euros el 2023. A més, el cònsol menor ha explicat algunes de les novetats d'aquest any de l'atractiu turístic que obrirà aquest dijous. 

"Estem obrint dos mesos abans i l'objectiu és tenir-ho obert tot l'any si ens fa un bon hivern".

Marc Casal, cònsol menor de Canillo.

Durant la sessió s'ha aprovat un suplement de crèdit de 40.000 euros per fer arribar l'electricitat fins a la caseta de serveis i s'ha adjudicat el servei d'autobús des de Canillo fins al pont tibetà.

Informa: Pilar Candel
Imatges: Sergi Linares