MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 12º

El Temps Darrera previsió

El comú d'Escaldes demana encarar els enfrontaments entre joves, circulació i policia com "un problema de país"

www.andorradifusio.ad

Els incidents de dimarts passat a Escaldes-Engordany no són cap novetat. Enfrontaments entre grups de joves i serveis comunals o policials s'han repetit els darrers mesos, tot i que no amb l'agressivitat dels que van tenir lloc a la plaça de les Dos Valires. El comú escaldenc considera que ha arribat el moment d'afrontar el problema i per això demana una reunió amb el ministeri d'Interior, amb participació de la policia.

El cònsol menor d'Escaldes-Engordany, Joaquim Dolsa, considera que ha arribat el moment de definir i establir clarament uns protocols d'actuació.

Assegura que els agents de Circulació són requerits moltes vegades per actuar en qüestions de seguretat ciutadana, un àmbit on no tenen competències. Dolsa assegura que "se'ls requereix també en casos de persones que no compleixen les directrius de portar la mascareta, com va ser el cas en aquesta actuació, i després se'ls demana per què han actuat si no tenen competències".

El cònsol menor ha recordat que situacions similars s'han produït en altres parròquies i, per tant, es tracta d'un problema nacional que reclama la implicació de la resta de comuns. "Les veiem contínuament, no fa massa va haver-hi una a Andorra la Vella. No es tracta de moure el problema de parròquia, perquè és un problema de país", ha declarat.

La solució no és només d'àmbit policial. Dolsa creu que la pandèmia ha comportat una problemàtica social, sobretot entre els més joves, que explicaria en part l'augment d'incidents. En aquest sentit assumeix que des de les institucions no s'estan aportant solucions. Planteja que "potser no estem donant la resposta que aquesta joventut necessita i, per tant, impliquem altres ministeris com el d'Afers Socials perquè potser el problema és més profund".

Un dels dos joves detinguts arran dels incidents de dimarts passat ha ingressat al centre penitenciari, mentre que la dona ha quedat en llibertat.

Informa: Joan A. Sarmiento

Informació relacionada

3.230.143.40