MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 26º

El Temps Darrera previsió

El comú de Sant Julià preveu acabar el 2020 amb entre 2 i 3 milions de dèficit

www.andorradifusio.ad

El comú de Sant Julià de Lòria preveu acabar aquest 2020 amb un dèficit d'uns 3 milions d'euros, tenint en compte que el pressupost inicial era de 13 milions. Pronostica que el 2021 serà un any encara més dur.

Josep Majoral, cònsol major de Sant Julià, ha constatat que l'efecte de la pandèmia ha estat molt gran en els resultats econòmics de la corporació. De moment, els ingressos per la taxa de construcció han baixat entre un 70 i un 80%. Les previsions per a tot l'any són d'un gran increment del dèficit. El pressupost inicial era de 13 milions d'ingressos i de despeses.

"A data d'avui devem estar sobre un milió i escaig de dèficit. A grans trets, la previsió que fem al tancament del pressupost és que estarem de l'ordre d'entre 2 i 3 milions de dèficit", avança Majoral. També creu que es fregarà el límit de l'endeutament previst per la llei de finances comunals, que és d'un 200%. "El 2021 serà un any encara més complex, perquè les transferències del Govern seran inferiors a les d'aquest any", adverteix.

Finalment, ha reiterat que Sant Julià intentarà aportar el que pugui al fons de solidaritat del Govern.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Pere Besolí

34.200.222.93