MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 24º

El Temps Darrera previsió

Els comuns i el Govern preparen una llei que doti de més mitjans els agents de circulació

www.andorradifusio.ad

Després de dos anys de parèntesi, la diada dels agents de circulació s'ha centrat en la reforma de la llei. Un text que, segons la comissió interparroquial, podria entrar a tràmit abans de l'estiu.

Era una necessitat renovar-la, ja que, com ha exposat el cònsol major de Canillo, Francesc Camp, l’actual data l’any 2005.

Ara el text, amb les aportacions de la comissió interparroquial, ha de ser analitzat pels agents, que aportaran les seves consideracions.  Completat aquest tràmit, la intenció és que entri a tràmit abans de l'estiu.

Tot i que Camp ha dit que "és molt prematur avançar-ne detalls", aquesta preveu actualitzar la seguretat jurídica dels agents, dotar-los de més mitjans i adaptar-la al context i funcions del cos.

L'acte central de la diada del cos, al santuari de Meritxell, ha servit per retre homenatge als agents que feien entre 15 i 25 anys de servei. També per lliurar els diplomes als agents que van completar la formació el 2019, 2020 i 2021, actes que es van ajornar per la pandèmia. Actualment hi ha mes de 200 agents de circulació a tot el país.

Des de l’executiu, el ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, ha felicitat la tasca que fan els agents, fent especial esment a l'època de més incidència de la Covid-19. "Diàriament, de vegades, és una tasca, com ha dit molt bé el cap de Govern, ingrata. El fet d'haver de sancionar no és agraït", ha declarat posant també en valor les formacions que han desenvolupat darrerament.

Informa: Joan A. Sarmiento / Judith Sáez
Imatges: Anna Romagosa