MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 29º

El Temps Darrera previsió

Concòrdia i PS donen suport a la moratòria de la inversió immobiliària estrangera

www.andorradifusio.ad

Concòrdia es mostra favorable a la suspensió de la inversió immobiliària estrangera, anunciada aquest darrer dilluns pel Govern. Es felicita del canvi d'opinió de l'executiu. El PS també hi dona suport, però considera que és insuficient i advoca per limitar les inversions com es fa a Suïssa. Andorra Endavant es remet al seu programa electoral. Proposa augmentar les plusvàlues i l'impost de transmissions patrimonials als estrangers que adquireixin immobles.

Per Concòrdia la suspensió temporal i la taxa del 10% a la inversió immobiliària estrangera és una bona mesura que portaven demanant des de la seva creació

"Només podem felicitar de la mesura del Govern. Evidentment això és només un primer pas per la moratòria que ens ha de donar l'espai suficient per treballar bé la llei d'inversió estrangera", ha apuntat el president grup parlamentari Concòrdia, Cerni Escalé.

Els socialdemòcrates han assegurat que votaran a favor, però també afegeixen que és insuficient. Creuen que s'ha de ser més valents i inspirar-se en el model suís, que limita als estrangers les propietats en béns immobles i també les segones residències. Creuen que s'hauria de reprendre el pacte d'Estat per l'habitatge.

Andorra Endavant ha recordat que en el seu programa electoral ja defensaven augmentar la taxa de les plusvàlues i l'impost de transmissió patrimonial als inversors de fora. A més recalquen la seva iniciativa d'identificar els estrangers que tinguin habitatges no declarats i ajudar-los que els posin al mercat.

Informa: Pere Moliné
Locució: Clàudia Justes