MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

La Covid i la grip A es fan notar a les farmàcies

www.andorradifusio.ad

Cau la incidència d'infeccions respiratòries, la grip i la Covid, respecte desembre.  Actualment es troba en 380 casos per cada 100.000 habitants, una incidència elevada però baixa respecte la darrera setmana de l'any. Un 70% de les mostres positives són casos de grip A. En canvi, la Covid presenta una incidència molt menor. La situació ha tensat molt hospitals i urgències.

Vista la situació, el Govern va decretar al novembre l'obligatorietat de portar la mascareta a l'hospital, urgències i l'UCI. Això ha fet que les farmàcies pateixin per l'abastiment de mascaretes, que es tornen a utilitzar amb més freqüència, però també pels tests de la Covid i grip combinats. "Ens han demanat molts tests, però no hem tingut cap problema per abastir", expliquen des de la farmàcia Meritxell. D'altra banda, a la farmàcia Artemisa constaten que "amb les mascaretes estem patint una mica més."

L'obligatorietat de la mascareta es manté en aquests centres i en la roda de premsa posterior al consell de ministres s'actualitzarà la situació. 

Informa: Gerard Castillo
Imatges: Kevin Ribeiro