MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 25º

El Temps Darrera previsió

El CRES atribueix a Terceravia la majoria del vot ocult de l'enquesta electoral

www.andorradifusio.ad

El Centre de Recerca Sociològica (CRES) ha afirmat que els resultats de l'enquesta política que va fer són similars als de les eleccions amb l'excepció de Terceravia. Creu que en aquest darrer cas hi ha hagut molt vot ocult, fet que és habitual al centredreta.

El director del CRES ha informat que els registres de les eleccions han estat força semblants als que va donar l'enquesta electoral, en el que s'anomena vot decidit més simpatia. És a dir, el que diuen els electors que votaran més el partit polític preferit dels que no revelen el sentit del seu sufragi.

Però ha ressaltat que hi ha hagut molt vot ocult en l'àmbit del centredreta i això ha fet que els resultats de Terceravia hagin estat més grans del que pronosticaven. El director del CRES, Joan Micó, explica que "el perfil de persones de centredreta és el que menys respon les enquestes". 

Segons Joan Micó, el més important és poder esbrinar a què correspon el fenomen del vot ocult."Teníem un 70% de persones que no ens havien dit a qui votarien i veure per on van és el que hem d'estudiar nosaltres"

El director del CRES ha reiterat que aquest fenomen no és exclusiu d'Andorra, sinó també passa el mateix als països de l'entorn.

Informa: Pere Moliné
Imatges: Anna Romagosa