MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 17º

El Temps Darrera previsió

La custòdia i exhibició del llegat andorrà més fràgil

www.andorradifusio.ad

Patrimoni Cultural custodia uns 50 mil bens mobles però alguns necessiten una guarda especial i es troben a la Reserva de Patrimoni Cultural que ara s’obre a la ciutadania. Hem estat a la primera visita que ha fet Velles Cases Andorranes.

Ens trobem a la reserves de Patrimoni Cultural on es guarden uns 4.000 objectes provinents de les herències com pot ser Casa Rossell o Areny-Plandolit però també de les esglésies.

"Poden ser objectes, mobles, indumentària, instruments musicals... és molt divers. Quatre mil és el que ha entrat ara a la reserva, el fons de Patrimoni Cultural se'n va als 50.000 béns culturals. No tot està aquí, aquí només està el més significatiu, rellevant i fràgil. D'altres reserves mantenen altres parts de la col·lecció".

Isabel De la Parte, directora de Patrimoni Cultural 

Aquests 19 armaris compactes ara s’obren per explicar la seva història. Els primers a visitar l’espai han estat Velles Cases Andorranes i posteriorment s’obriran a la ciutadania l’últim divendres de cada mes. 

"La difusió i coneixement del patrimoni és un dels pilars que sustenta Velles Cases Andorranes. El ministeri, evidentment, té interès també en donar a conèixer el patrimoni i és molt bonic que, des de la societat civil, fem aquest tipus d'actuacions en col·laboració amb el ministeri".  

Domènech Bascompte, vicepresident de Velles Cases Andorranes

"Ara que tenim les reserves tecnificades, amb uns compactes que permeten, no només garantir la bona conservació sinó fer accessibles les reserves a tothom, volem començar aquesta acció d'obrir un cop al mes les reserves".

Isabel De la Parte , Directora de Patrimoni Cultural

Els que estiguin interessats a fer la visita es poden posar en contacte amb Patrimoni Cultural 

Informa: Rosa Alberch 

Imatges: Kevin Ribeiro