MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/

El Temps Darrera previsió

Danses i balls tradicionals amb La Xacona i el Rigodó

www.andorradifusio.ad

Les danses tradicionals han arribat a l'Auditori nacional d'Andorra de la mà de 'La Xacona i el Rigodó fan el ball rodó'. Un concert familiar en el marc del cicle Ordino Clàssic en què, d'una manera didàctica, la companyia ha mostrat els balls tradicionals del segle XVIII i la influència de la cultura francesa en el territori de parla catalana.

Ell és Baltasar de les Roges Pantofles, un alumne avantatjat, a la vegada que despistat de l'escola de l'estricte mestre Rigodó de Magnadansa. Com a alumne avantatjat, vol escriure un tractat de dansa on quedin recollides totes les coreografies. És un dels personatges de 'La Xacona i el Rigodó fan el ball rodó', l'espectacle familiar que ha acollit aquest migdia l'Auditori Nacional d'Andorra.

Sobre l'escenari, pavanes i follies, villanos i sardanes o canaris i matutxins. Però els protagonistes de l'espectacle no en tenen prou, i viatgen fins al país veí per aprendre els ritmes francesos que es ballen a la cort del rei Lluís XIV. Abillats amb les vestidures de l'època, els cinc membres de la companyia catalana Xuriach han explicat la influència de les arts francòfones en la cultura catalana.

Tot això en un concert molt dinàmic, amb diàlegs curts i gran diversitat de balls. I és que el principal objectiu amb un auditori ple de nenes i nens és que estiguin atents durant tota la sessió.

Per acompanyar el ball, instruments de l'època que, gràcies a la seva varietat de timbre, han creat una atmosfera sonora diferent.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Guillem Casal

3.227.240.143