MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 29º

El Temps Darrera previsió

Dos mesos per consensuar el pacte d'Estat de la Salut 

www.andorradifusio.ad

El Govern confia que en dos mesos hi hagi acord en el pacte d'Estat de la Salut. Un consens que hauria d'incloure el SAAS, la CASS, els col·lectius professionals i els grups parlamentaris. Aquest dilluns s'ha fet la primera trobada.

El pacte d'Estat de la Salut era un dels compromisos de Demòcrates per a aquesta legislatura i hauria de servir per avaluar la implementació de la història clínica compartida i el metge referent

"Ens agradaria disposar d'un document consensuat, transversal i acceptat per totes les parts en el termini màxim d'un parell de mesos. Perquè després tinguem tres anys per davant durant el qual puguem fer la part més important, que no és tant assolir un text consensuat sinó que el text contingui un full de ruta, un pla d'actuació...".

Xavier Espot, cap de Govern

I també dur a terme altres canvis. L'executiu té clar que no es modificarà gaire l'estructura del SAAS. Si de cas es canviarà una mica la junta de govern. "No som partidaris d'adscriure el SAAS al ministeri de Salut. Pensem que això seria absolutament ineficient. Creiem que és una estructura massa important i massa gran".

Aquest dimarts es presentarà el projecte a les associacions de malalts i, posteriorment, als grups parlamentaris.

Informa: Pere Moliné

Imatges: Fernando Montero