MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

12º / 29º

El Temps Darrera previsió

El sector hoteler s’adapta a la moda del cicloturisme

www.andorradifusio.ad

Cada cop és més fàcil veure aficionats o professionals de la bicicleta gaudint de les carreteres del país. Es tracta d´un tipus d´aficionat a les dues rodes que augmenta any rere any i que s´afegeix a la ja consolidada BTT. Després d´anys de promoció turística per posar Andorra al mapa, el sector hoteler vol apostar per especialitzar-se i obrir-se a nous mercats, com ara els països nòrdics i del centre d´Europa, on aquest turisme és molt potent.

El cicloturisme està de moda. El treball de promoció del país en activitats relacionades amb aquest esport s´està traslladant a un augment dels aficionats, tant de la bicicleta de muntanya, com de la de carretera, que escullen Andorra com a destinació vacacional.

El repunt d´aquest turisme ha obligat els hotels a adaptar-s´hi. El sotsdirector d'Sport Hotels, Antonio Rodríguez, explica com s'han de preparar amb "tallers de reparació, personal especialitzat, botigues o contacte amb botigues per poder resoldre'ls segons el problemes que puguin tenir" i, després, fer-ne "molta difusió".

Els perfils són diversos. El més nou és el ciclista de carretera amateur. El més consolidat és el biker de descens. Tot i així, la demanda no para de renovar-se. Ho han comprovat en l'establiment canillenc Mointain Hostel Tarter, que gestiona Mar Bayona, i que es va crear fa tres anys per a aquest tipus de turista. "Tenim clients de descens però també molt fanàtic de la muntanya i ens estan demanant cada vegada més disciplines com enduro i cross country", afirma Bayona.

El director general d'Hotansa, Carles Calvo, destaca el treball fet en promoció però reconeix que encara queda molt recorregut per fer, com ara obrir-se comercialment a mercats on aquest turisme és molt potent. Assegura que "hi ha touroperadors alemanys i holandesos molt importants especialitzats en ciclisme" i, en aquest sentit, "havent-hi una estructura comercial, es pot fer una labor per part dels hotelers i Andorra Turisme perquè ens publiquin i ens ubiquin en el món del ciclisme". Coclou que "això ens permetria tenir un nom i una posició en aquests catàlegs".

Proves com els mundials de BTT a Vallnord, la Purito o l´etapa de la Volta a Espanya continuaran posant el país en el mapa del ciclisme. Una oportunitat que ningú vol desaprofitar.

Informa: Ana Alamán Imatge: Meri Bellosta

75.101.173.236