MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 18º

El Temps Darrera previsió

L'embelliment de Príncep Benlloch costarà més de 560.000 euros i estarà llest a l'estiu

www.andorradifusio.ad

D'aquí a pocs dies començaran les obres d'embelliment de l'avinguda Príncep Benlloch. Aquest dijous s'ha aprovat en la sessió de comú d'Andorra la Vella, així com també la col·locació d'un jardí vertical a la paret de la plaça on havia de construir-se The Cloud.

El consell de comú d'Andorra la Vella ha adjudicat per 563.121 euros les obres d'embelliment de l'avinguda Príncep Benlloch. Com ja se sabia, es mantindrà el doble sentit de circulació, s'ampliaran les voravies fins a tres metres i es renovarà l'enllumenat amb LED. El departament de Social es traslladarà al costat de les escales de la Quirola i s'enjardinarà una parcel·la a tocar de Ciutat de Valls.

Els treballs és previst que comencin el 13 de maig i estiguin acabats a l'estiu. "D'espais no n'hi ha. És un carrer molt dens d'habitatges. Tampoc es pot fer moltes més coses. Però si podem aconseguir les voravies més amples, menys obstacles i donar-li una continuïtat i una unió cap a dalt crec que és bo per al barri. Ho demanen fa molt i nosaltres ens hi vam comprometre", explica la cònsol major, Conxita Marsol.

La minoria comunal s'ha mostrat crítica perquè en el pressupost s'ha inclòs un 10% per a imprevistos, que legalment pot ser de fins al 20%

Liberals ha criticat que s'hagin gastat molts diners embellint la parròquia, però hi ha donat suport. "Venim d'una despesa d'11 milions d'euros en trams de remodelació superficial de l'avinguda Meritxell. Resulta curiós que ara discutim per un 10% d'imprevistos o un mur vertical que pot costar 60.000 euros. Valdria la pena fer una reflexió a fons", creu el conseller Víctor Pintos.

Des del PS s'han abstingut perquè no comparteixen la gestió. "Nosaltres estem d'acord que es millorin voravies o l'impacte visual. Però hem de vetllar per la gestió que es fa del diner públic i som l'oposició", recorda la consellera Dolors Carmona.

Durant la sessió de consell també ha tirat endavant el projecte d'un jardí vertical a la paret de darrere les lletres on havia de construir-se The CloudL'embelliment de la paret costarà uns 69.000 euros i es fa amb la voluntat que sigui un atractiu turístic més a la zona. 

Informa: Laura Massegú
Imatge: Guillem Casal