MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

/ 16º

El Temps Darrera previsió

Una emprenedora del país posa en marxa una plataforma digital per trobar i oferir feina

www.andorradifusio.ad

Una jove emprenedora posa en marxa la plataforma digital AndJobNow, una eina per facilitar la comunicació entre persones que busquen feina i empreses. Des de l'inici d'aquest dilluns l'aplicació s´ha descarregat 400 cops i han interactuat al web prop de 900 usuaris.

La idea va néixer fa dos anys i des de en fa un i mig la seva creadora, Arantxa Rubiol, ha treballat en el projecte per fer-lo realitat.

Una eina innovadora que està a l´abast de tothom i que pretén revolucionar el mercat laboral. De moment està satisfeta amb els resultats: "Dilluns vam arrencar i ahir ja teníem 300 descàrregues i 30 empreses registrades (van començar amb 9).

La pàgina web d´Andjobnow i l´aplicació posen a disposició dels candidats eines per cercar feina i facilita a les empreses trobar els candidats idonis.

Mitjançant un sistema de "matching" el programari enllaça les coincidències entre els perfils que compleixen les necessites de l´oferta. Rubiol explica que "els usuaris entren, omplen les dades i es registren en les ofertes que els interessen". El mateix amb les empreses, que registren les ofertes i poden fer una preselecció dels candidats". El que remarca Rubiol és que en un primer moment la identitat dels candidats es manté oculta. "Només es mostra l'edat, la nacionalitat, l'experiència professional, la formació acadèmica i els idiomes". La identitat es revela quan les empreses han fet la preselecció i volen veure els candidats escollits, un servei que en aquest cas és de pagament.

Pel que fa a les persones que busquen feina, poden seguir en tot moment l'estat en què es troba el procés de selecció. L´aplicació, a més, facilita els tràmits a l´hora de contractar persones que encara no resideixin al país i hagin arribat a la fase final.

Entrevista completa a la fundadora d'AndJobNow, Arantxa Rubiol, a l'Ara i Aquí:Imatge: Sergi Linares
Informa: Hèctor Romance

3.233.215.231