MENÚ MENÚ Avui. Darrera previsió

14º / 32º

El Temps Darrera previsió

Empresaris de l'oci nocturn demanen celeritat en les ajudes davant una situació "insostenible"

www.andorradifusio.ad

L'oci nocturn continua tancat i alguns empresaris del sector constaten que la situació s'està fent insostenible, en part, perquè estan pendents de rebre les ajudes del Govern corresponents al mes de desembre. L'anunci la setmana passada del ministre de Salut indicant que serien un dels primers a patir canvis si s'aconsegueix abaixar la corba de contagis aporta un xic d'optimisme, però encara domina el neguit i la incertesa.  

Continuen amb la persiana abaixada i les despeses i la manca de facturació s'acumulen més i més per a l'oci nocturn. Per aquest motiu, reclamen que els ajuts del Govern centrats en el lloguer es facin efectius al més aviat possible. 

L'empresària Krystel Barilaro assegura que  "ningú els ha rebut". "Si nosaltres complim amb els requisits, haurien de pagar en el moment perquè el fet de no haver rebut l'ajut al desembre significa que hem de tonar a pagar el mes de gener amb diners que ja no sabem d'on treure. És un peix que es mossega la cua i és insostenible", esgrimeix.

El també empresari de l'oci nocturn, Carlos do Nascimento, es pronuncia en la mateixa línia.  Diu que tampoc no tenen cap data per a rebre les ajudes. "Estem a l'espera", afirma confiant que "sigui aviat".

Do Nascimento també constata que s'està negociant amb els comuns perquè se'ls retorni l'impost de radicació d'activitats comercials.

Paral·lelament, hi ha qui ha recuperat una mica de confiança després que Salut obri la porta a canviar la situació del sector si en un parell de setmanes l'onada afluixa.

Demanen a l'executiu, però, que s'informi amb antelació i que, com a mínim, puguin reobrir amb les mesures que ja tenien al novembre.  I és que els responsables de les discoteques entenen la situació sanitària, però reivindiquen que amb totes les mesures preventives arriben a tenir un plus de seguretat respecte a altres sectors que estan oberts.

L'executiu va aprovar a principi de desembre, després de tornar a tancar l'oci nocturn per la inicidència de la sisena onada, apujar del 75 al 100% les ajudes per cobrir el lloguer o les hipoteques dels locals.

Informa: Laura Cugat
Imatges: Aïda Pagès-Arxiu RTVA